Description

Reorganisatie slaapverdieping

  • Program
    Badkamer
  • Team
    Theo Hauben
  • Lokatie
    Rotterdam, G.J. Mulderstraat
  • Area
    8 m2
  • Date
    2008-09-01

De bestaande verdiepingsplattegrond bestond uit onhandige en te kleine gesloten ruimtes. Daarbij was de badkamer vanuit alle slaapkamers alleen via de overloop te bereiken. Dit vond de huidige bewoonster allemaal niet handig. Uitgangspunten voor deze verbouwing waren het vernieuwen van de badkamer en het reorganiseren van de verdieping. Hiervoor is de badkamer vergroot en is deze ruimte, naast de overloop, de schakel tussen de slaapkamers aan de voor- en achterzijde van de woning. De nieuwe badkamer is toegankelijk vanuit beide slaapkamers en wordt hiermee een integraal onderdeel van de verdieping. Om dit te accenturen is in de lengte van de badkamer een zwart natuursteen blad gemaakt met daarin op hoogte een ligbad en een wasbak en op de grond vormt het natuursteen de douchebak. Door de schuifdeuren aan weerszijden van de badkamer loopt de nieuwe plattegrond nu door over de hele diepte van de woning en via de ramen in de gevels kan het daglicht maximaal de verdieping binnendringen. Deze openheid wordt benadrukt door een glazen wand tussen de overloop en de badkamer. De badkamer is niet meer te bereiken vanaf de overloop, maar door het glas wel te zien. Althans als de gebruiker van de badkamer (on)bewust de horizontale lamellen open laat staan.