2012-11-03Souper #38

Souper #38

Deze souper was met twee mannen die weinig tot geen affiniteit hebben met ontwerpers. Jeroen Laven (planoloog en directeur Stipo) en Eric van Keulen (zakelijke & commercieel directeur De Zwarte Hond) hebben veel te maken met architecten en stedenbouwkundigen, maar zij verbazen zich er dagelijks over.

Het was zeker geen vervellende avond. Haarfijn wisten zij uit te leggen dat creativiteit en naïviteit wellicht kunnen leiden tot geweldige ontwerpen, maar meestal niet tot een goed businessmodel voor gebruikers en eigenaren. Architectuur en stedenbouw kan dus niet zonder economie. Ontwerpers dienen zich te verdiepen in verdienmodellen om weer serieus te worden genomen. Tevens kan met deze kennis misschien de eigen business worden gered.

Al vaak gegeten bij Huson. Ik kan nu niet meer elke keer zeggen dat het goed was. Volgende maand weer eens een ander restaurant bezoeken.

Elke maand nodigen Daan Bakker (Daf-architecten), Jeroen de Willigen (DeZwarteHond), Jasper de Haan (architect) en ik een aantal collegae of interessante mensen uit om samen te eten, te drinken en te discussiëren over ons vak, de stad Rotterdam en aanverwante zaken.