2011-10-04Souper #28

Souper #28

Maandag waren wij een stel bevoorrechte jongens. Onze charmante tafeldames Gus Tielens (korth tielens architecten) en Martine de Wit (DUS architecten) zijn speciaal voor ons helemaal uit Amsterdam gekomen.

Nu is restaurant Huson alleen al de moeite waard. Tijdens onze overheerlijke maaltijd hebben wij getracht het Amsterdamse architectuurklimaat te analyseren. Veel onderwerpen, instellingen en personen hebben de revue gepasseerd. Wij hebben veel enthousiaste verhalen gehoord en een enkel kritisch geluid. Wij zouden in Rotterdam eens kunnen beginnen om enthousiast te zijn over de stad. Wij zijn er maar gelijk mee begonnen.

Tussendoor was er een quiz. Teksten van verschillende levensliederen werden te gehore gebracht en aan ons de opdracht om te raden welke stad hoorde bij een bepaalde tekst. Een erg moeilijk opgave en de conclusie is dat de steden op dezelfde manier worden bezongen.

Elke maand nodigen Daan Bakker (Daf-architecten), Jeroen de Willigen (DeZwarteHond), Jasper de Haan (architect) en ik een aantal vakgenoten uit om samen te eten, te drinken en te discussiëren over ons vak, de stad Rotterdam en aanverwante zaken.