2016-11-01Souper #79

Souper #79

Galeriehouder Bob Smit (Bob Smit Gallery) en horecaondernemer Mark Kuipers (MONO) vertelde ons eind oktober hoe zij pionieren op bijzonder plekken in Rotterdam. We hadden een erg leuk gesprek met twee gedreven stadsmakers.

Bob ziet zijn werk als galeriehouder dynamisch. Hij verhuist zijn galerie regelmatig en organiseert jaarlijks kustbeurzen. Object Rotterdam en Raw Art Fair vinden plaats op bijzondere plekken in de stad, zoals in de Fenixloods en Pakhuis Santos op Katendrecht. Met zijn enthousiasme weet hij een groot aantal galeriehouders te interesseren en veel bezoekers te trekken naar zijn events. Bob werkt zonder subsidies en hij laat zien dat met name goed ondernemerschap leidt tot bijzondere (tijdelijke) ontmoetingsplekken plekken in de stad.

Mark verhuisde twee jaar geleden van Arnhem naar Rotterdam. In Arnhem had hij een succesvolle horecazaak, maar hij was toe aan een nieuw avontuur in een andere stad. Rotterdam was voor hem een logische keuze. De dynamiek van de stad bevalt hem. De mentaliteit van de inwoners spreekt hem zeer aan. Hij opende begin 2016 een nieuw café-restaurant in het Zomerhofkwartier. Mark schept met de combinatie lekker eten, kunst kijken en muziek luisteren niet alleen een bijzondere horeca kwaliteit, maar geeft ook de buurt een nieuwe impuls.