2016-07-07Rooftop Souper

Rooftop Souper

Gisteren waren wij, de gastenheren van de maandelijkse Soupers, te gast op een zeer bijzonder Souper. Twee voormalige gasten van ons nodigden ons uit voor een etentje op niveau.

Steven Manhave en Lèon van Geest waren onze gasten bij Souper #65, de laatste maandag in juni 2015. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens dit etentje en hebben contact gehouden met elkaar. Lèon, als organisator van de Rotterdamse Dakendagen en Steven, als eigenaar van een aantal hooggelegen daken in de stad, hebben elkaar gevonden in het op een bijzondere manier gebruiken van vastgoed. Hun goede samenwerking wilde ze ook ons graag tonen.

We werden ontvangen op het dak van de City Flat aan de Kruiskade. Het gebouw is ontworpen door Maaskant en opdrachtgever was de opa van Steven. Manhave is nog steeds uitbater van de woningen, winkels en kantoren in het pand. Met heerlijke appetizers en een goed glas witte wijn keken we uit over de stad. We zagen met name hoe groen de stad is.

Het hoofdgerecht was op het groene dak van het Thornico Building aan de Blaak. Aan een fraai gedekte tafel aten we onder andere de overheerlijke hamburgers van Ter March met een goed glas rode wijn. Een ander dak in dezelfde stad geeft een compleet nieuw beeld. Vanaf het Thornico Building zagen we met name hoe compact de stad is.

Toen alle eten en alle wijn op was moesten we helaas terugkeren naar het maaiveld van de stad. Met tegenzin keerde we terug op aarde. Een ijsje als toetje van De IJssalon in Witte de Withstraat verzachte het afscheid van de skyline.

De avondzon was prachtig. Er was geen zuchtje wind. Het eten en drinken was verrukkelijk. Het gezelschap was goed. De eindeloze verhalen over de stad en over het leven in de stad waren mooi. Een memorabele Rotterdamse avond!

Elke maand nodigen Daan Bakker (Daf-architecten), Jeroen de Willigen (DeZwarteHond), Jasper de Haan (architect) en ik een aantal collegae of interessante mensen uit om samen te eten, te drinken en te discussiëren over ons vak, de stad Rotterdam en aanverwante zaken. Zie overzicht met gasten