2016-07-03Souper #76

Souper #76

De architecten Jan Nauta en Donna van Milligen Bielke schoven bij ons eind juni aan in restaurant Huson. Ze hebben in studie hetzelfde beginpunt, maar hun relatief jonge carrières en toekomstverwachtingen zijn totaal anders.

Jan en Donna hebben allebei Bouwkunde gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Jan is via Parijs in Londen op de AA School of Architecture terecht gekomen. Hij heeft nu een eigen bureau in zijn geboortestad Rotterdam. Donna heeft in haar geboortestad Amsterdam de academie van bouwkunst gevolgd en is na een carrière bij Arons en Gelauff, Hootsmans en Powerhouse een eigen bureau begonnen in Amsterdam.

Jan combineert onderzoek (o.a. naar Cedric Price) met kleine bouwprojecten. Academische exercities en de weerbarstige realiteit van het bouwen vullen elkaar goed aan. Aan beide zaken haalt hij inspiratie en vormen een goede basis voor de toekomst. Donna had als doel de Prix de Rome winnen. Dat is glansrijk gelukt. Voor haar nabije en verre toekomst had ze nog weinig ideeën.

Elke maand nodigen Daan Bakker (Daf-architecten), Jeroen de Willigen (DeZwarteHond), Jasper de Haan (architect) en ik een aantal collegae of interessante mensen uit om samen te eten, te drinken en te discussiëren over ons vak, de stad Rotterdam en aanverwante zaken.