2015-06-10Souper #65

Souper #65

Ons laatste Souper was met twee energieke gasten: Steven Manhave (Manhave Vastgoed) en Léon van Geest (moderator en entrepreneur). Beide heren programmeren de stad op een gehaal eigen manier, maar met dezelfde intenties. Ze willen van Rotterdam een betere stad te maken.

De overeenkomsten en verschillen tussen Steven en Léon waren interessant. Hun huidige werkzaamheden lijken zo logisch, maar is niet bewust zo uitgestippeld. Wat ze tot nu toe hebben bereikt komt door veel praktijkervaring. Ze praten uiterst serieus over hun vak. De verschillen zitten in met name hoe ze te werk gaan in de stad. Steven probeert met een juiste mix aan programma, goed onderhoud en goede service zijn vastgoed mooi te laten renderen. Dit heeft tot gevolg dat woon-, werk- of winkelgebieden aantrekkelijker worden. Léon tracht met events, tijdelijke programmering, de stad op een originele manier onder de aandacht te brengen. Als moderator heeft hij ook een bindende rol tussen alle stakeholders in de stad.

Steven en Léon zijn mannen die nu met veel plezier en gogme sleutelen aan de bestaande stad. De impact van hun aanpak en houding geneert langdurige kwaliteiten voor de stad. Ze zoeken voortdurend een passend antwoord op de veranderde economische, maatschappelijke en culturele omstandigheden. Tegelijk werken ze aan een continuïteit. Pand voor pand, straat voor straat, blok voor blok, buurt voor buurt wordt de bestaande stad steeds iets beter gemaakt.

De gerechten en de wijnen bij restaurant Huson waren wederom verrukkelijk.