2011-02-11Integratie & de metropool

Integratie & de metropool

Het Instituut voor multiculturele vraagstukken -FORUM- heeft een aantal mensen met uiteenlopende achtergronden gevraagd om vanuit hun vakgebied na te denken over integratie en de stad. Het integratievraagstuk wordt in het publiek-maatschappelijke debat vaak alleen vanuit een etnisch-cultureel perspectief benaderd. Met een publicatie en een debat worden een aantal nieuwe invalshoeken onderzocht. Centraal vraag is: hoe ziet integratie er in 2040 uit en welke rol zal de Randstad als Metropool spelen?

Samen met Paul Diederen heb ik het artikel Gewenste scheiding, ongewenste afscheiding geschreven voor deze publicatie. In dit artikel gaan wij in op de betekenis van de muren en hekwerken in de stad. In de publicatie zijn ook nog bijdragen te vinden van o.a.: Liesbeth van der Pol , Hans Boutellier , Frans Timmermans , Ergün Erkoçu , Sadik Harchaoui en Renée Frissen .

De boekpresentatie van Integratie & de Metropool; Perspectieven voor 2040 vindt woensdag 16 februari 2011 plaats in Het Strijkijzer, Hofwijckstraat 8 in Den Haag. Aanmelden bij Forum

foto: Flickr/ R. Wijnants