2016-09-01Souper #77

Souper #77

De architecten Jeroen Schipper en Jaakko van 't Spijker waren eind augustus bij ons te gast in restaurant Huson. Ze zijn beide naamdrager van een eigen architectenbureau, waarmee ze in Nederland projecten uitvoeren. Deze avond stond echter in het teken van Orange en Culd. Met deze entiteiten trachten Jeroen en Jaakko buiten Nederland projecten te realiseren.

Jeroen is samen met Patrick Meijers en Michiel Hofman Orange architects gestart. Jaakko doet het samen met Huub Juurlink en Cor Geluk in buiten Nederland. Jeroen en Jaakko zoeken nadrukkelijk het buitenlandse avontuur op. Het succes komt echter niet vanzelf. Een plan vooraf maken heeft niet veel zin, maar als je thuis blijft gebeurt er helemaal niets. Door veel op pad te gaan en contacten te leggen gaat de bal rollen, ontstaat er een strategie en uiteindelijk word je gevraagd voor interessante opdrachten. Opportunisme en toeval spelen natuurlijk ook een rol geven ze allebei toe.

De verhalen van Jeroen en Jaakko zijn ronduit avontuurlijk. Werken in het buitenland staat garant voor bizarre situaties en leuke ontmoetingen. Beiden bewijzen dat architecten wel kunnen ondernemen en wel kunnen samenwerken met collegae. Het is zelfs ontzettend leuk!