2016-06-01Souper #75

Souper #75

Op 30 mei hadden we de architecten Paul Toornend en Gianni Cito aan tafel. Zo’n 15 jaar geleden waren we met elkaar in competitie tijdens de Prix de Rome. Erna zagen we elkaar sporadisch. Paul en Gianni stonden al lang op mijn lijstje om een keer uit te nodigen. Ik was erg nieuwsgierig om te horen hoe het met beide heren gaat.

Paul werkt voor de helft van zijn tijd aan projecten op het gebied van architectuur, stedenbouw en tentoonstellingsontwerp. De andere helft van zijn tijd werkt hij aan autonome projecten op het grensgebied van architectuur en beeldende kunst. Ook is hij als tentoonstellingscurator en docent actief en is hij lid van verschillende commissies.

Gianni is medeoprichter van Moke Architecten. Een relatief jong bureau, maar met een indrukwekkende brede portfolio. Gianni was tot 2011 partner bij DOK architecten, een fusie tussen zijn eerste bureau Blue Architects en Atelier Zienstra van de Pol. Gianni is ook al jaren actief als docent aan diverse academies in Nederland en in het buitenland.

Paul en Gianni vertegenwoordigen twee uitersten in een generatie. Paul als onafhankelijk ontwerper. Kritisch en beschouwend het domein van architectuur en kunst (her)ontdekken.
Gianni als leider van een ontwerpteam. Continu op zoek naar de juiste afstelling van zijn bureau bij wensen en eisen van gebruikers en opdrachtgevers.