2016-01-29Souper #71

Souper #71

We trappen 2016 af met Marieke Berkers (architectuur historicus) en Gerjan Streng (architect/ partner The Cloud Collective). De setting is gelijk aan de laatste Souper van vorig jaar: restaurant Huson.

Marieke is werkzaam als onderzoeker, schrijft artikelen, maakt boeken, is een veel gevraagd jurylid, geeft les aan verschillende onderwijsinstellingen en is redactielid van de Blauwe Kamer. Landschapsarchitectuur is inmiddels haar specialiteit. Gerjan werkt met The Cloud Collective aan concrete architectonische opdrachten en onderzoekt met big data hedendaagse ruimtelijke vraagstukken. The Cloud Collective is georganiseerd als een vereniging, dit maakt werken aan uiteenlopende opdrachten in verschilleden landen eenvoudig mogelijk. De breedte van opdrachten van dit jonge bureau, of beter gezegd jonge organisatie, is hierdoor indrukwekkend.

Een interessante overeenkomst tussen Marieke en Gerjan is dat ze beide inhoud en ondernemerschap feilloos weten te combineren. Ook kunnen ze er beide op een erg aangename manier over te praten.

Elke maand nodigen Daan Bakker (Daf-architecten), Jeroen de Willigen (DeZwarteHond), Jasper de Haan (architect) en ik een aantal collegae of interessante mensen uit om samen te eten, te drinken en te discussiëren over ons vak, de stad Rotterdam en aanverwante zaken.