2014-02-07Souper #51

Souper #51

De gasten voor het eerste souper in 2014 waren Stedenbouwkundige Peter van der Helm en architect Jeroen Hoorn. Beide heren hebben een uitgebreide kennis over Rotterdam. Peter over het weefsel en het programma van de stad. Jeroen heeft voor particulieren en kleine ontwikkelaars veel kleinschalige projecten gedaan in de stad. Discussie ging deze avond over hoe de bestaande stad met haar bestaande bebouwing doormiddel van verfijning, aandacht en toewijding kan transformeren naar een mooie doorleefde stad. Peter en Jeroen verteld ons hoe gebouwen, straten, stadsdelen kunnen worden opgeknapt met een minimum aan sloopgeweld

Souper #1 was maandag 27 januari precies 5 jaar geleden. De gastenlijst groeit gestaag en wij hebben het idee dat wij nog lang niet zijn uitgegeten. Wij gaan wel niet meer eten in restaurant Stadshal in het verbouwde Hilton Hotel. Het eten was niets bijzonders en de bediening was ronduit slecht.

Elke maand nodigen Daan Bakker (Daf-architecten), Jeroen de Willigen (DeZwarteHond), Jasper de Haan (architect) en ik een aantal collegae of interessante mensen uit om samen te eten, te drinken en te discussiëren over ons vak, de stad Rotterdam en aanverwante zaken.