2013-06-06Souper #44

Souper #44

Projectontwikkelaar Edwin Oostmeijer (Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling), architect Bas Liesker (Heren 5 architecten) en marktanalist Hans-Hugo Smit (MAB Development) waren onze opgewekte gasten aan een grote ronde tafel in restaurant Old Dutch.

Aanleiding voor deze tafel was het onderzoek met de bijbehorende publicatie - Nestelen in de stad, appartementen voor gezinnen - van Bas Liesker. Aangezien Rotterdam een grote ambitie heeft om het centrum te verdichten met woningen voor gezinnen leek het ons interessant om dit eens in breed verband te bespreken. Nu heeft Nederland niet echt een cultuur van niet-grondgebonden gezinswoningen, maar daar wordt door deze mannen aan gewerkt. Verrassend was toch wel dat het succes in details zit. Een ruime berging, voldoende buitenruimte (balkon of dakterras) en de aanpasbaarheid van een woning zijn cruciaal voor het welslagen van appartement in de stad.

Elke maand nodigen Daan Bakker (Daf-architecten), Jeroen de Willigen (DeZwarteHond), Jasper de Haan (architect) en ik een aantal collegae of interessante mensen uit om samen te eten, te drinken en te discussiëren over ons vak, de stad Rotterdam en aanverwante zaken.