2013-04-05Souper #42

Souper #42

Maandag 25 maart jl. gedineerd met stedenbouwkundige Marty van de Klundert (Spacevalue) en architect Sander Bouw (Foam architecten). Beide heren zijn gewend om aan te schuiven aan een tafel. De actorenbenadering van Marty heeft onder andere tot doel om eindgebruikers en beslissers bij elkaar te brengen. Hiervoor organiseert bij projecten vaak Rondetafelbijeenkomsten . Om deze manier komt hij tot interessante ruimtelijke oplossingen. Sander heeft met zijn methode Architect aan Tafel een laagdrempelige manier gevonden om particulieren te helpen met het verbouwen van hun huis. Voor een vast bedrag komt Sander naar je toe waar dan ook in Nederland. De proactieve houding en het aanstekelijke enthousiasme van Marty en Sander hebben tot een interessante levendige avond geleid. Helaas wel vergeten om foto's te maken.

Deze keer zijn wij gaan eten in de die gekke boerderij tegenover het NAi: Old Dutch. Het witte gebouw was onderdeel van het noodwinkelcomplex dat in 1940 werd gebouwd tussen de Binnenweg en het Museumpark. Het gebouw is het enige nog resterende noodwinkelgebouw. Met de cottage-architectuur van het gebouw is getracht de oud-Hollandse sfeer van de vooroorlogse bodega aan de Coolsingel te herscheppen. Het exterieur en interieur worden zorgvuldig onderhouden om de voor-naoorlogse ambiance vast te houden. Ook de gerechten waren ouderwets lekker. Herkenbaar, ongecompliceerd en eenvoudig opgemaakte borden zorgde voor een bijzonder ontspannen souper.

Elke maand nodigen Daan Bakker (Daf-architecten), Jeroen de Willigen (DeZwarteHond), Jasper de Haan (architect) en ik een aantal collegae of interessante mensen uit om samen te eten, te drinken en te discussiëren over ons vak, de stad Rotterdam en aanverwante zaken.