2013-02-11Souper #40

Souper #40

Kirsten van den Berg (adviseur en ontwerpster ruimtelijke ordening) en Thieu Knibbeler (senior adviseur, bureau Monumenten & Cultuurhistorie Gemeente Rotterdam) waren twee fijne gasten tijdens onze veertigste souper. Verleden, heden en toekomst van de gebouwde historie stemt het gesprek emotioneel, bezorgd en opgewekt tegelijk. Onenigheid wat een monument is of zou moeten zijn is er altijd. De huidige crises biedt kansen, maar in de grote leegstand zit gevaar. De mogelijkheden met bestaand vastgoed lijken eindeloos. Kirsten en Thieu vertelde op een uiterst geëngageerde manier over al deze onderwerpen.

Wij hebben heerlijk gegeten bij restaurant Eendracht . De gerechten uit de houtoven waren soms wat verwarrend qua samenstelling en de kwaliteit van de wijnen te wisselvallig.

Elke maand nodigen Daan Bakker (Daf-architecten), Jeroen de Willigen (DeZwarteHond), Jasper de Haan (architect) en ik een aantal collegae of interessante mensen uit om samen te eten, te drinken en te discussiëren over ons vak, de stad Rotterdam en aanverwante zaken.