2012-07-23Souper #35

Souper #35

De landschapsarchitecten Saline Verhoeven (Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur) en Peter Veenstra (LOLA Landschapsarchitecten) hebben wij uitgenodigd om een avond te debatteren over het publieke domein. Maandag 25 juli praatte zij beide vrijuit en erg enthousiast over hun bureau en projecten. Landschapsarchitecten hebben een aantal eigenschappen waarmee zij zich goed staande kunnen houden in deze moeilijke tijd. De relatie tussen onderzoek en praktijk is vanzelfsprekend en nog altijd erg sterk. Langdurige en complexe ontwerp- en realisatieprocessen kunnen zij op een goede en gedegen manier beheersen. Een mooi vak.

WIj vonden het Park (bij de Euromast), ontworpen door Zocher, wel een geschikte omgeving om te eten met onze gasten. Restaurant Harbour Club in Villa Parkzicht was een minder goed idee.

Elke maand nodigen Daan Bakker (Daf-architecten), Jeroen de Willigen (DeZwarteHond), Jasper de Haan (architect) en ik een aantal collegae of interessante mensen uit om samen te eten, te drinken en te discussiëren over ons vak, de stad Rotterdam en aanverwante zaken.