2011-12-08Souper #30

Souper #30

Kwartiermaakster Nicole Hoven (Hof van Hoven, o.a. Rotterdamse Oogst) en evenementenorganisator Jasper Scholte (JMR, o.a. Nacht van de Kaap) zorgen werkelijk voor de branding van Rotterdam. Creatieve stadsontwikkeling heeft in hun ogen niets te maken met permanente fysieke constructies, maar alles met kortstondige publieke omgevingen waarmee een tijdelijke ambiance wordt gecreëerd die de stad doet sidderen in alle hevigheid.

De zorgen voor de toekomst van Rotterdam zijn voor alle mensen aan tafel gelijk. Waar moet Rotterdam op inzetten? Op groot, veel en hevig of klein, fijn en zorgvuldig. Massale publiekstrekkers versus precies geprogrammeerde manifestaties. Het projectmatig bouwen van appartementen versus het toelaten van kleinschalige particuliere initiatieven. Gediscussieerd is over een groot aantal mogelijke ideeën en oplossingen. Iedereen verliet het restaurant met een veel inspiratie en energie.

De soupers zijn altijd op de laatste maandag van de maand, maar door omstandigheden werd het de eerste woensdag van de maand. Hierdoor kunnen wij ook wat verschillende restaurants bezoeken. Deze souper was in restaurant-bar-club Blender . Het eten was uitstekend. De wijnen waren goed. De bediening vriendelijk. Alleen zaten wij wat eenzaam met ons zessen in de grote ruimte. Dat was voor de dj geen rede om de muziek vanaf 22:00 uur hard aan te zetten. Dit is tragisch als er een beperkt aantal mensen in de zaak zijn en onhandig als je nog aan het eten bent. Jammer.

Elke maand nodigen Daan Bakker (Daf-architecten), Jeroen de Willigen (DeZwarteHond), Jasper de Haan (architect) en ik een aantal collegae of interessante mensen uit om samen te eten, te drinken en te discussiëren over ons vak, de stad Rotterdam en aanverwante zaken.