2011-03-28Postzegel met gebouw

Postzegel met gebouw

TNTpost en het Nederlandse Architectuur Instituut (NAi) hebben postzegels uitgeven met Augmented Reality (AR). Op het zegelvel staan visionaire architectuurontwerpen van vooraanstaande Nederlandse architectenbureaus afgebeeld. Een van de gebouwen is de Parkeertoren van Urban Affairs ontworpen in 2004.

Op de zegels met AR staan zogeheten markers, abstracte plaatjes die een code bevatten. Door naar Toekomst in Beweging te gaan en de zegel voor een webcam te houden, activeert de code een AR-toepassing. Vervolgens verschijnt op het computerscherm een interactief beeld van het desbetreffende gebouw dat letterlijk in beweging wordt gebracht. Zo wordt aangetoond dat de postzegel ook ruimte biedt aan de meest geavanceerde mediatechnologieën van dit moment.De projecten op de postzegels zijn nog niet gebouwde ontwerpen. De vijf Nederlandse architectenbureaus zijn: Neutelings Riedijk (Kenniscluster Arnhem), SMV & HAU (Parkeertoren), MVRDV (Boekenberg Spijkenisse ), ZUS (Windpost Maasvlakte) en SeARCH (Skytower).

De (gebruikte of ongebruikte) postzegel kan worden geplakt op de ‘gratis entree’-kaart die verkrijgbaar is via Toekomst in Beweging . De kaart geeft één persoon gratis toegang tot het NAi tussen 1 juli en 31 december 2011.