2015-02-01Souper #61

Souper #61

Wij zijn weer begonnen! De eerste souper van dit jaar was met Marit Overbeek (journaliste & web-redactrice bij BIMmedia en Mieke Vulling (oprichterster & directrice van platform Mimoa.) Beide dames experimenteren op internet en zijn actief in de stad.

BIMmedia is met titels als Cobouw, De Architect en Vastgoedmarkt een voorbeeld van een integrale benadering in de ontwerp-, bouw- en vastgoedbranche. Toch is daar nog een hele wereld te winnen volgens Marit. Zij tracht online de verschillende bloedgroepen beter met elkaar te verbinden. Met haar niet aflatend enthousiasme komt ze daar een heel eind mee. Zij mist architecten die online mondig zijn over de hele vakgebied. Architecten hebben altijd wel een menig, maar een enkeling neemt de moeite om over het vak in relatie tot de andere disciplines iets te zeggen in de media.

De user-generated architectureguide van Mieke is voor liefhebbers uit de hele wereld een handige mobile applicatie. Voor architecten is het een mooie showcase om gerealiseerd werk te promoten. Mieke zit vol plannen om haar platform uit te breiden. Het mondiale bereik van de applicatie en de stijgende belangstelling voor steden maakt dit op papier mogelijk. Tegelijk zijn investeringen hoog en verdienmodellen lastig. Het is pijnlijk is om te constateren dat architectuur onder een hele brede groep mensen populair is, maar steeds minder personen architecten waarderen.

De online werkelijkheid leidt schijnbaar tot een behoefte om iets anders te doen in de fysieke wereld. Marit bouwt letterlijk en figuurlijk bruggen voor de ruimtelijke ontwikkeling van Utrecht en Mieke tuiniert aan de Rotterdamse Maas en werkt als energiepionier aan de energiesprong

Vineum was het decor voor deze mooie en leuke avond. Dit restaurant was nieuw voor iedereen aan tafel. Leuk zitten. Lekker eten. Niets mis mee. Gaan wij vaker doen.