2019-10-01Souper #103

Souper #103

Petra Rutten (Frame Vastgoed ) en Hilde Blank (BVR , AM concepts ) waren onze gasten op de laatste maandag van september. We hebben een interessante avond gehad over de stad, stedelijke ontwikkeling en met name mensen die de stad maken. We hebben ook een heerlijke avond gehad. De gerechten in restaurant The Walk’in Fish waren verrukkelijk.

In haar functie als directeur Wonen bij Frame Vastgoed werkt Petra aan de binnenstedelijke opgave van Rotterdam. Als belegger en ontwikkelaar committeert Frame voor de lange termijn aan gebieden in de stad. Met een eigen serviceonderneming neemt Frame ook een groot aantal beheer- en onderhoudstaken voor haar rekening. Petra heeft als doel de stad Rotterdam beter te maken op alle niveaus.

Als directeur van BVR is Hilde betrokken bij grote ruimtelijk opgaves in heel Nederland. Haar opdrachtgevers zijn met name overheidsorganisaties. De bedrijfsslogan is: “Wij brengen lucht in complexe ruimtelijke opgaven en ontwerpen aanstekelijke ruimtelijke vondsten.” In haar rol als directeur AM concepts werkt ze aan vernieuwende gebiedsconcepten met inhouse stedenbouwkundigen, architecten en landschapsarchitecten van AM.

Petra en Hilde zijn beide sterk maatschappelijk betrokken. Het zoeken naar verbindingen tussen publieke en private belangen zien ze als een belangrijke taak in hun dagelijkse werkzaamheden. De waarde, kwaliteit en toekomst van het publieke domein was dan ook een prominent gespreksonderwerp deze avond.