2019-06-28Souper #102

Souper #102

Vier mooie gasten voor ons diner eind juni: Kristiaan Borret (stadbouwmeester in Brussel), Peter Vanden Abeele (stadsbouwmeester in Gent), Erik Pasveer (Stadsbouwmeester in Den Haag) en Ton Schaap (o.a. supervisor Zuidas en Stadsstedenbouwer in Enschede). Jeroen de Willigen was een van de gastheren deze avond en hij is stadbouwmeester in Groningen. Een tafel vol mannen met een gecompliceerde, verantwoordelijke baan in hun eigen stad.

Kristiaan, Peter, Erik en Ton vertelde ronduit over hun publieke rol, relatie tot de politiek en welke instrumenten zij hebben om hun stad te verbeteren en mooier te maken. Elk stad heeft haar eigen politieke cultuur, economie, ruimtelijke structuur en historie. En elke stad heeft andere ruimtelijke uitdagingen. Door het benoemen van de overeenkomsten en verschillen tussen de verschillen in Brussel, Gent, Den Haag, Amsterdam, Enschede en Groningen werd de complexiteit van hun werkzaamheden duidelijk.

Het was een erg mooie avond waarin door onze gasten vol liefde over de stad en stedelijke ontwikkelingen werd gepraat. Met grote alertheid en zeer zorgvuldig voeren Kristiaan, Peter, Erik en Ton hun taken uit. Stap voor stap maken ze hun stad beter. Ik gun iedere stad een goede bouwmeester.