2018-11-30Souper #99

Souper #99

De laatste maandag van november was een souper met gasten uit Groningse gasten. Met architectuurhistoricus Cor Wagenaar (Rijksuniversiteit Groningen) en kunst- en architectuurhistoricus Peter Michiel Schaap (o.a Platform Gras) aten we bij restaurant Huson in Rotterdam.

Cor woont in Groningen en is hier hoogleraar Architectuur- en stedenbouwgeschiedenis, is hoofd van Expertise Center Architecture, Urbanism and Health (a-u-h.eu) en is bijzonder hoogleraar aan de leerstoel Thomassen à Thuessink. Peter Michiel Schaap woont ook in Groningen. Hij is coördinator bij Platform GRAS. projectmanager, essayist en redacteur. Hij is initiator en organisator van het grote Building the Future of Health congres.

Beiden mannen weten veel over de relatie tussen architectuur, stedenbouw en gezondheid. Maar ze weten ook erg veel over de stad Groningen. Met de stadbouwmeester van Groningen aan tafel wisselde het gespreksonderwerp continu tussen de gezonde stad en de emotionele stad. En uitgepraat raakte we niet. De avond werd afgesloten in café Piek.

Elke maand nodigen Daan Bakker (Daf-architecten), Jeroen de Willigen (DeZwarteHond), Jasper de Haan (architect) en ik een aantal collegae of interessante mensen uit om samen te eten, te drinken en te discussiëren over ons vak, de stad Rotterdam en aanverwante zaken.