2015-09-05Souper #67

Souper #67

Piet Barendse en Thijs Barendse waren onze gasten eind augustus in restaurant Huson. Het cultureel seizoen staat op het punt om weer te beginnen. Het leek ons derhalve interessant om te een avond te organiseren over het culturele klimaat in Rotterdam. Waar komt de stad vandaan? Waar gaat de stad naartoe?

Sinds de jaren tachtig heeft Piet een reeks aan functies vervuld bij onder andere de Rotterdamse Kunststichting, Boijmans Van Beuiningen en V2. De verhalen uit deze pionierstijd zijn niet alleen fraai, maar maken ook duidelijk dat de stad een lange weg heeft afgelegd. Thijs is ondernemer en is betrokken bij verschillende culturele activiteiten in de stad. Bij zijn projecten (De Dépendance, Rotterdam Late Night ) accumuleert de huidige energie in de stad.

Ervaringen hebben zij beiden ook buiten Rotterdam opgedaan. Dat maakt de dicussie over Rotterdam en Rotterdamse onderwerpen passievol zonder blinde adoratie en oprecht zonder chagrijn. De bijzondere combinatie met vader en zoon was hierdoor in veel opzichten mooi.