2015-03-31Souper #63

Souper #63

Marleen Hermans (partner Brink Groep, hoogleraar TU Delft) en Fred Schoorl (directeur BNA) zaten eind maart bij ons aan tafel in restaurant Huson. Het was een heerlijke avond. De ervaringen van onze gasten leidden tot intense discussies.

Marleen en Fred hebben bij de Rijksoverheid aan de wieg gestaan van twee invloedrijke ontwikkelingen. Marleen heeft de eerste DBFMO-contracten ontwikkeld. Fred is één van de grondleggers van het Belvedere-beleid. Ketenintegratie en cultuurhistorie zijn inmiddels vanzelfsprekende begrippen in de wereld van de bouw en ruimtelijke ordening.

Marleen en Fred vertelde vanuit hun huidige positie gepassioneerd over de mogelijke rol voor architecten in de toekomst. Alle partners in de bouw- en vastgoedbranche hebben te kampen met een vertrouwenscrisis. Opdrachtgevers ontbreekt vaak het aan de juiste kennis. Als architecten zichzelf bevrijden uit hun keurslijf kunnen zij wellicht van betekenis zijn en een interessante positie verwerven.


Elke maand nodigen Daan Bakker (Daf-architecten), Jeroen de Willigen (DeZwarteHond), Jasper de Haan (architect) en ik een aantal collegae of interessante mensen uit om samen te eten, te drinken en te discussiëren over ons vak, de stad Rotterdam en aanverwante zaken.