2014-05-10Souper #54

Souper #54

Wytze Patijn (architect & Stadsbouwmeester Delft) en Nils Berndsen (Raadslid D66 Rotterdam). Wytze heeft een enorme hoeveelheid ervaring in publieke functies die gerelateerd zijn aan architectuur en ruimtelijke ordening. Nils was voor de deelgemeente Noord actief, maar continueert nu zijn loopbaan als raadslid op de Coolsingel. Ruimtelijke ontwikkeling behoort tot zijn kennisgebied en wellicht zit na de formatie er een wethouderschap in.

De stedelijke ontwikkeling en de positie van ontwerpers was het thema van de avond. De heren vertelde over het politiek spel en de ambtelijke (on)macht in de stad. Wytze kwam met inspirerende voorbeeld uit het verleden die voor de toekomst waardevol zijn. Nils vertelde met een aanstekelijke enthousiasme over mogelijke ontwikkelingen in de stad zonder radicale ingrepen, gebaseerd op de bestaande context. Bestuurlijke en ruimtelijke onderwerpen wisselende elkaar af. Soms werden onderwerpen besproken vanuit onze professies. Soms als emotionele inwoner van Rotterdam. De stad heeft toekomst met oude kennis en nieuwe bestuurders.
Alle superlatieven voor restaurant Huson heb ik inmiddels gebruikt. Maar het was echt weer heel lekker.

Alle superlatieven voor restaurant Huson. heb ik inmiddels gebruikt. Maar het was echt weer heel lekker.


Elke maand nodigen Daan Bakker (Daf-architecten), Jeroen de Willigen (DeZwarteHond), Jasper de Haan (architect) en ik een aantal collegae of interessante mensen uit om samen te eten, te drinken en te discussiëren over ons vak, de stad Rotterdam en aanverwante zaken.