2013-10-01Souper #47

Souper #47

Maandag 30 september gegeten met Ronald Wall (PhD. Economische Geografie EUR) en Paul Gerretsen (Agentschap Deltametropool). Het logische onderwerp van deze avond was economie en stad. De academische kansen van Ronald werden besproken aan de hand van de praktische ervaring van Paul. De politieke werkelijkheid van Nederland werd gespiegeld aan onderzoekservaringen uit de hele wereld. Het was een zeer interessant gesprek. Elke maand wordt er wel een boek of onderzoek gepubliceerd die de triomf van de stad bevestigd. Ik begin te begrijpen waarom dat zo is.

Een zeer passende locatie voor dit Souper was The Manhattan Brasserie in Hotel Manhattan tegenover het nieuwe centraal station in Rotterdam. Het uitzicht was beter dan het eten.

Elke maand nodigen Daan Bakker (Daf-architecten), Jeroen de Willigen (DeZwarteHond), Jasper de Haan (architect) en ik een aantal collegae of interessante mensen uit om samen te eten, te drinken en te discussiëren over ons vak, de stad Rotterdam en aanverwante zaken.